Laatste nieuws, klik op: 
Latest news, click on:

De pups

Het ISSA Shiloh Shepherd Genetische Diversiteit Project.

Wij houden van onze Shilohs en ons doel is om het uiterlijk en temperament van het ras te bewaren. Maar de bewijzen stapelen zich op dat ons ras niet gezond zal blijven als wij niet leren om op een andere manier te fokken. Het probleem is, dat door de tijd heen, de diversiteit van genen binnen een groep verschuift en ook kan verminderen. Het is alleen maar het resultaat van de honden waarmee gefokt wordt en waarmee niet. Maar als de genen in een genenpoel verminderen, dan kunnen er problemen ontstaan. Lagere diversiteit beïnvloedt alles, van het voorkomen van erfelijke ziektes tot het feit of je hond wel of geen last van allergieën heeft. Het kan zelfs invloed hebben op de frequentie van voorkomen van kanker binnen een ras.

Er zijn twee manieren om dit probleem aan te pakken.

De eerste is een onderzoek doen naar de genetische diversiteit zoals wij hebben gedaan met UC-Davis. Zo kun je de honden met de meer diverse genen binnen je ras vinden en ervoor zorgen dat zij ingezet worden voor de fok zodat hun genen niet verloren gaan. Op die manier kun je er ook voor zorgen dat de zeldzamere clusters met genen meer verspreid worden binnen je genenpoel en kun je honden aan elkaar koppelen die qua genetische opmaak zodanig verschillen dat het risico op genetische afwijkingen afneemt. Maar dat genetische diversiteitsonderzoek, zelfs als het uitgevoerd wordt met een goede fokplanning, houd je diversiteit waar het is. Het kan geen nieuwe genen maken, alleen behouden wat je al had. Dat is dus zorgen dat er geen verdere achteruitgang komt; een pas op de plaats.

Dat brengt ons bij de tweede manier om ons ras te helpen: Outcross of uitkruisen. Dat is de enige manier om verse genen binnen te halen in onze genenpoel. De ISSA gelooft dat het de beste manier is om vooruitgang te boeken door kleine hoeveelheden vers bloed binnen te halen van andere rassen die niet aan ons ras verwant zijn en die druppelsgewijs aan onze genenpoel toe te voegen. Deze belangrijke pups van de Outcross dekking zullen weer op onze Shilohs worden teruggefokt zodat we het uiterlijk en temperament weer terugkrijgen, maar met een betere gezondheid en een hogere leeftijdsverwachting. En door gebruik te maken van het diversiteitsonderzoek kunnen we deze nieuwe genen volgen en bewaren binnen de genenpoel. Het diversiteitsonderzoek van UC-Davis liet duidelijk zien dat wij het minst diverse ras zijn binnen hun database. Wat erger is, hoewel onze honden nu nog redelijk gezond zijn, zien we toch signalen dat we de genendiversiteit moeten verhogen, onder andere doordat we een lichte stijging zien van een aantal genetische aandoeningen. De uitkomst van het onderzoek naar onze diversiteit is hier te lezen (Engels)

https://www.vgl.ucdavis.edu/services/dog/GeneticDiversityInShilohShepherd.php


ISSA Shiloh Shepherds, SSCN, Alle rechten voorbehouden 2018
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin